Email Gak Jelas ~~O

Entah ada angin dari mana atau entah mimpi apa gue semalem. Iseng-iseng gue buka email. Tiba-tiba ada pesan masuk dengan nama akun esther_musXXX@yahoo.com. Berikut isi pesannya.

Hi dear
Kotak Masuk
x

Esther bello esther_musXXX@yahoo.com
21 Feb

ke esther_bello52
Hi dear
       l am Ester bello, sangat unik untuk bertemu Anda, saya akan ingin tahu lebih banyak tentang Anda dan berada dalam hubungan dengan Anda. begitu sayang jika u tertarik jangan menulis kepada saya di alamat email saya melalui .. (esther_bellXXX@yahoo.ca) sehingga kita dapat mengenal satu sama lain dengan sangat baik aku akan menunggu untuk mendengar dari u segera.
dari Ester.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hi dear
      l am Esther bello, it was very unique to meet you, l will like to know more about you and be in a relationship with you. so dear if u are interested please do write to me in my email address via..(esther_bellXXX@yahoo.ca) so that we can know each other very well l will be waiting to hear from u soon.
from Esther.

Tadinya sih gue nganggepnya cuma angin lalu doang. Gue enggak anggepin tuh email. Tapi berhubung gue orang Indonesia yang baik dan ramah *ceilah* akhirnya gue bales aja tuh email beberapa hari kemudian. Lagipula gue juga penasaran. Nih balesan gue :
Noval Kurniadi
8 Mar (3 hari yang lalu)

ke esther_bello52
Hi Ester
      I am Kurniadi. I like make a friendship with anyone. Okay. Greetings :)


Pada 21 Februari 2012 21:18, Esther bello <esther_musXXX@yahoo.com> menulis:
 
Eh tiba-tiba dia bales begini. Gue baca dah tuh sampe selesai sambil makan kerupuk *kriuk kriuk* * Hadoh! Bahasa Inggris semua lagi kagak ada Bahasa Indonesianya! Gue coba artiin semampu gue. Plis, untuk yang satu ini jangan ragukan kemampuan saya. Saya adalah pemegang rekor dunia dengan TOEFL terbaik skor sebesar 750 *prok prok prok* B) 

Yang gue tangkep dari tulisannya, intinya dia tuh cerita ke gue kalo dia anak pengusaha minyak yang berasal dari Sudan. Terus terjadi pembunuhan dalam keluarganya dan cuma die satu2nya yang selamat. Dan sekarang dia masih jadi pengungsi.

Dia juga bilang kalo sebenarnya babenya ngasih wasiat ke dia sebesar 5 juta tujuh ratus ribu dolar. Nah di bagian ini gue masih kagak ngudeng. Dia bilang dia harus mentransfer uangnya ke bank lain. Tapi berhubung dia udah gak punya keluarga lagi dia pengen mentransfer tuh uang ke gue dan gue disuruh membantu dia agar bisa ke negara gue. Sampe pada akhirnya dia ngasih dua pilihan. Pertama, dia ngasih kontak bank dia terus nanti dia akan nransfer uangnya. Kedua,  menolong dia agar bisa ke Indonesia (padahal dia gak tau gue tinggal dimana). Di bawah email, dia juga ngelampirin putu-putu dia. Baca aja dah sendiri.

 Yeeey!! Aku kaya dapet 5,7 jeti!! XD

DEAREST HERE IS ALL ABOUT ME WITH LOVE AND TRUST
Kotak Masuk
x

Esther Bello
22:55 (22 jam yang lalu)

ke saya
Dearest,

Thank you for your response to my mail. I am very happy for your reply. I saw your profile and I was highly satisfied with it.

My  Name is Miss. Esther  Bello, i am single 24 years old  from Durfur Region of Sudan and presently i am residing in the refugee camp here in Dakar  Senegal as a result of the killing of my family by the rebels,  please don't be discouraged for hearing this.

This Refugee Camp is headed by a Reverend Father  Maxwell Godwin whom i used his office computer to send you this email and i only enter his office when he is less busy.

This is his telephone No. (+221 777 225 123.) You can as well reach me through his telephone number, when you call tell him that you want to speak with Esther Bello.

My late father Eng.Ousman Bello, was the Chairman,  Gruv-Melton Oil and Gas Company a private  extracting oil firm in  Durfur. The  brutal killing of my mother and my father, one kid sister and kid brother took place one early morning by the rebels as a result of the civil war that is going on until now in Sudan.

It is only me that is alive among my family now and I  managed to make my  way to  the West African state called  SENEGAL With the help of United Nation, where i am  leaving now in a refugee camp here in Oakam North, 12 km from the capital city of Dakar Senegal.

My father deposited the sum of amount in question $5.7M(Five Million Seven  Hundred Thousand Dollars). in which he used my name Esther Bello as Next of Kin to inherit the money if he eventually dies. Unfortunately now that he is dead and i decided to transfer the money to my care, having lost all members of my family in the war in my country.

When I arrived Senegal I sent mail to the bank telling them that my father is dead. They demanded for Death Certificate confirming that my father was actually dead. Then I gave them the certificate as demanded. They also asked me if I have the original copy of the Deposit Certificate, I gave them with the account information my father used in opening the account with the bank. The bank confirmed the two documents that they are OK.

The bank now said since I do not have documents and even bank account where they can transfer the money that I should look for a reliable foreign partner who I trust to stand for me as a trustee to receive the money on my behalf. Which is why I contacted you to receive the money for me so that from the money you can send me part of the money to get my traveling documents to travel to meet you in your country to continue my education.

Or in the alternative, if you can help me to get the Camp Clearance and Passport to come to join you then on my arrival i will apply directly to bank myself so that they will transfer the money into your bank account.

It is now left for you to choose which option you prefer to help me. (1.) Either to agree to represent me at the bank so that I can give you the contact of the bank and all information for you to contact them directly so that they can transfer the money into your bank account. (2). Or to help me come over to your country so that the bank can transfer the money into your bank account.

I am asking for your assistant so that you will help me and if the money are transfer i will travel to meet you and we will join together for business investments in your country because I will be very happy if you accept to assist me.i will be able to give you the bank contact information in  next mail so that you will contact the bank in other to know the procedure for the transfer.

Honey these are the ways you can help me.
Waiting for your positive response.

Attached here are some of my pictures and my camp identity card for you to see whom you are communicating with , and i will also like to see your pictures.

Your lovely,
Esther
.
Gue bingung dah tuh. Kok bisa-bisanya ada orang asing ngirim email ke gue. kenal kagak, pernah ketemu juga kagak eh udah kirim gue email sama foto2 narsisnya aja terus minta bantuan sama gue buat datang ke Indonesia. Maksud gue, sebegitu gampangkah memberikan kepercayaan ke orang? Gue sih gak masalah, cuman gue cuma takut kalo keperjakaan gue dinodai! Wkwkw 
 Tetep cool meski keperjakaan ilang. *Insyaf bang, insyaf!* 
 Sampe2 katanya dia mau transfer duit lah ke rekening bank gue, mau tinggal di Indonesia lah (padahal dia gaktau gue tinggal dimana) Maya Estianti, eh maksud gue dunia maya makin aneh2 aja! Yaudah gue bales aja begini :
 --- On Fri, 3/9/12, Noval Kurniadi <novalku@gmail.com> wrote:

From: Noval Kurniadi <novalku@gmail.com>
Subject: Re: DEAREST HERE IS ALL ABOUT ME WITH LOVE AND TRUST
To: "Esther Bello" <esther_bellXXX@yahoo.ca>
Received: Friday, March 9, 2012, 9:42 PM

Dear Esther.

I want to help you. I'm glad for your trust. But, I still confuse and I still don't know what must I do. Please, explain me again.

How did you got my contact? Why do you believe me? In the fact, you don't know me and i don't know you too. We never meet before but you believe so you ask me to help you.
Do you know what about my country? If you don't know, a
re you sure to visit my country?

I wait your reply

4 dari 147
Gue cek email. Belum ada balesan. Gue cek lagi. Belom ada balesan lagi. *mungkin untuk ketiga kalinya gue dapet piring* eh pas gue cek email lagi, jeng-jeng.. apa yang terjadi? Gue dapet balesan juga!
 Yeeay!! Aku dapet piring cantik!! Lumayan buat emak! :D
Dia bilang dah tuh ke gue kalo dia kenal gue dari search engine. *woah… gue terkenal juga ya…*_* *Dia juga kemukakan dah tuh alesan dia apa. Gue gak masalah sih sama jawabannya, tapi gue agak ilfill aja. Kenal kagak, pernah ketemu juga kagak, eh dia udah manggil2 gue dengan sebutan honey dan sweetheart. Emang gue cowok apaan? wkwk Nih balesan dia. 

Honey i want know the area you want to help me.
Kotak Masuk
x

Esther Bello
18:59 (3 jam yang lalu)

ke saya
Hello my sweetheart,

How are you today dear, hope your are fine, concerning how l got your contact l got it from search engine when l am searching for someone in my life and l pray to God and God gave me you so before l meet you l have prayed over it .

then for the trust, l have seen you as a trusted one in my life and l build the trust immediately and l know you will not disappoint me with God by our side.l know that we have never seen or meet before but my spirit ask me to trust in you that you will not disappoint me.so sweetheart do not fear about knowing or not knowing whom l am or whom you are, l so much believe that our meeting together will take us some where great in life.

I am glad that you came into my life. I have always wanted the love of my life to be understanding, loving, faithful and most of all someone who would accept me for who I am.

Darling, as i have told you everything about me, please i want know the area you want to help me, or to help me get the Camp Clearance and Passport to come to join you then on my arrival i will apply directly to bank myself so that they will transfer the money in to your bank account.

It is now left for you to choose which option you prefer to help me. (1.) Either to agree to represent me at the bank so that I can give you the contact of the bank in London and all information for you to contact them directly so that they can transfer the money into your bank account. (2). Or to help me come over to your country so that the bank can transfer the money in to your bank account.

I wait to receive your positive respond with love and kiss
yours lovely
Esther.  












Meskipun dia jelasin, tetep aja, gue masih enggak ngudeng. Gatau apa karena emang gue yang enggak bisa Bahasa Inggris atau guenya yang terlalu pinter Bahasa Inggris, yang pasti gue masih bingung dan enggak ngerti. Akhirnya gue tanya si Ilman. Soalnya gue inget kalo dulu dia juga pernah dikirimin email sama orang asing dan orang asing itu juga minta ditransfer uang. Yaudah gue jelasin deh masalahnya kayak apa. Eh dang ding dong… Ilman bilang apa yang gue ceritain itu sama kayak yang dia alami kelas XI. Ilman bilang kalo gue gak usah ladenin orang enggak jelas kayak gitu.
Gue pikir-pikir bener juga sih apa kata Ilman. Lagian juga gue enggak kenal sama dia dan Ilman pernah dikirim email juga. Tapi di sisi lain gue juga penasaran aja sama tuh orang dan pengen tau aja kelanjutannya gimana kalo gue bales email. Kalo dia ngerjain gue, gue pengen bales kerjain lagi. Hahaha.. Tapi yaudahlah, gue enggak kenal ini :))

Komentar